Monday, 27 August 2012

kenapa da kurus pastu gemok balik???

bismillah..

pernah tak dengar orang amik herbalife da kurus pastu gemok balik?


(ini gambar hiasan semata2)

sebenar nyer herbalife nie coaching program bukan beli produk program. maksud aku kalo orang tue serius nak lose weight kena ikut program yang betul. beli produk banyak mana pon kalo takde coach takda gunanya juga.

coaching program = ade coach/ jurulatih yang akan guide kita. coach yang akan monitor turunnaik berat badan kita. coach yg akan sentiasa beri support n motivate kita so takde la korang cepat down. coach yg akan ajar cara diet yg betul bukan diet menyeksa badan kita. *,*


nape da kurus gemok balik ngan herbalife?
1) sebab ikut program separuh jalan
2) tak ikut nasihat coach
3) yang nie agak malang ckit. coz dapat coach sesat yg ajar ajaran diet yg sesat.
4) belum achieve ideal weight tapi da berhenti program
5) hangat2 taik ayam
6) tak pernah attend customer day herbalife
*customer day herbalife nie maksudnya tempat perjumpaan org2 yg da ad result ngan herbalife. biasanya  kt cni dorang akn share testimony dowg ngan kawan2 yg lain tips or secret recipi cepat lose weight.

JIKA ANDA MAHUKAN SAYA SEBAGAI COACH ANDA. HUBUNGI BIHA 010-4025440
SAYA AKAN COACH ANDA YG TERBAIK! ;))

Sunday, 19 August 2012

PUASA RAMADHAN PERTAMA BERSAMA HERBALIFE

Bismillah...

 Tahun nie puasa ramadhan pertama aku dan juga beberapa rakan2 aku bersama HERBALIFE.

 Syukur sangat2 di pertemukan dgn herbalife. coz aku tak perlu nak ganti puasa banyak2 ag! kan seronokk.. kalo dulu selalunya dalam sebulan tu aku hanya akan puasa separuh bulan. banyak giler kan aku tinggal puasa.
Actually kitaran haid aku tak balance. kadang2 aku akan mensus 2kali sebulan. awal bulan and hujung bulan. tiap kali mensus dalam 7-10 hari.

 Tahun lepas aku kena ganti puasa 14 HARI :'( banyak wooo.. dugaan betul nak mengganti puasa banyak2 nie. al-maklumla orang kuat makan.. hee.. ag2 nak mengganti time BUKAN bulan ramadhan. @-@ paham2 je lahh..

Alhamdulillah.. lepas aku amalkan minuman nutrisi herbalife mensus aku da mula teratur.. aku tak ingat bila start teraturnya. so far aku da consume nutrisi herbalife ni 8 bulan.

Tahun nie tahun pertama aku berpuasa ngan herbalife. alhamdulillah.. tahun nie yg paling sikit aku kena ganti puasa. 4 hari jerr.. yippyyy! seronok giler! of coz la kan dari 14 hari sekarang ganti 4 hari! Puasa tahun nie pon mmg sgt2 BEST coz tak rase penat sgt. kalo tak dulu, time bulan puasa. balik jerr keje terus TIDO. kalo tak g keje TIDO.  kalo ad masa lebih TIDO. itu jer la yg aku mampu buat TIDOOO..

 Alhamdulillah.. puasa tahun nie sgt2 contra. lebih energetic. abis je keje shift pagi kt spital. petang tu still boleh sambung ag stay kt spital jaga booth. ward bz mcm nak mati. kadang2 boleh kira berapa minit jerr yg aku duduk kt kerusi sepanjang shift. yg lebih nyer berdiri, berjalan n berlari. TAPI still bertenaga n boleh stay kt booth sampai ke petang.



 Kawan2 aku pon amik nutrisi Herbalife sepanjang bulan puasa ni. nurse jugak sama ward ngan aku. hellooo.. NURSE pon kena amik nutrisi tau. jaga pesakit nie ag nak kena kuat. bukan mental jerr kena kuat, antibodi pon kena kuat OK.. mcm2 penyakit, mcm2 virus kt spital tue so kita as a nurse pandai2 la jaga diri..

 Mostly kwn2 aku amik nutrisi Herbalife nk lose weight + stamina time bulan puasa. setiap kali jumpa kat ward aku tanya dorg. "camna ari nie pas amik herbalife?" rata2 jawapan yg aku terima semuanya +ve. dowg pon seronok ngan hasil diri2 masing2. :D

 Aku nyer senior midwife sorg nie namanya Farhaiza, ak panggil k.fara jerr.. dia amik nutrisi herbalife coz nk continue breast feeding time bulan puasa. alhamdulillah.. taun nie dia berjaya PUASA SEPENUHNYA ngan bantuan nutrisi herbalife. apepon semua nya ngan izin allah.. time puasa nie air susu sikit pon tak kurang, lebih2 banyak ag ad la. tiap kali breast pump leh dpt 3ounce kadang2 lebih ag. yippyy!! semua org pon happy ngan hasil masing2.

 Lastly nak share nie bukan kawan aku tapi doktor pakar O&G kat hospital ak namanya DR.siti zaleha. pakar O&G yg paling TOP kt spital. Dr.siti pon consume nutrisi herbalife time bulan pose for energy. nape dia pilih herbalife ekk? kan ad beribu-ribu produk or brand kesihatan sekarang. TAPI HERBALIFE JUGAK YG MENJADI PILIHAN DOKTOR SITI. aku penah gak tanya dia. jawapannya simple je coz dia tengok hasil org yg amik herbalife nie mmg real meaning mmg nampak hasilnya BERKESAN.

Haa nie la yg org kata..



sekiann... selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin..

Wednesday, 18 July 2012

USUS SIHAT! ANDA SIHAT!

Bismillah..





MACAMMANA USUS KITA PROSES? lebih kurang sama jerr flow dia macam sinki kat rumah kita tue.



ideologinya bayangkan....

 sink nie umpama PERUT yang terima bermacam2 bahan makanan. (beruntunggg la kalo keadaan perut kita seputih bersih sink nie :=))




 yang saluran paip nie pula umpama SALURAN USUS kita.







da dapat bayangkan.. haa..



 Usus kita ni seperti saluran air pada sinki kat rumah kita tu.Setiap hari ia jadi laluan segala jenis makanan yg telah dicernakan. Jika saluran ini tidak dijaga dengan baik. lama-kelamaan, usus kita ini akan dipenuhi oleh mendakan2 makanan yg tercerna,yang menyebabkan usus kita semakin membesar dan melendut.Akibatnya, perut kita akan semakin maju ke hadapan dan sistem perkumuhan kita juga terganggu. Kalau dulu, lawas jer, sekarang mungkin dah kurang lawas.

Makan 4 kali sehari...yang buang nyer cuma sekali sehari...bahkan ada yg selang BERHARI -HARI!!!




end up inilah hasilnya!


rupa usus dengan sisi makanan yang tersumbat. warna hitam tu  adalah sisa makanan. haa.. sape yang da lama tak buang air, yang suka makan tapi buang nyer hanya sesekali. U BETTER DO SOMETHING! 



APA NAK BUAT? MUDAH JER!

sediakan cawan dengan 500ml air suam + herbal aloe sebanyak 2 penutup. MINUM..





MACAM MANA ALOE VERA BANTU BADAN JADI SIHAT.

ALOE VERA atau nama lain nya pembersih usus. ia akan buang kotoran, toksid dan racun dari tubuh badan kita.



* Tingkatkan sistem penyerapan. Bahagian utama penyarapan nutrient berlaku adalah di sepanjang saluran USUS. Terdapat villi yg berbentuk seperti jari jemari sepanjang saluran ni. villi nie umpama "gatekeepers" ia akan menyerap nutrients, minerals, vitamins and protect tubuh kita daripada toxin. 

 The healthier your villi, the more efficiently your cells can absorb nourishment – and the healthier you’ll be.

Monday, 25 June 2012

story orang2 yang da berjaya

bismillah..

aku nak share story orang2 yang da berjaya and berpuas hati dengan hasil yang diorang dapat bersama HERBALIFE. gambar nie bukan rekaan tapi realiti. kalo korang nak jumpa orang2 nie NO PROBLEM lagi sgt dialu2kan.



nie upline saya bob aka mohd firdaus. majority orang2 herbalife dlm negara or luar negara mesti kenal bob. coz kat malaysia nie dia antara yg paling banyak turun berat badan n kekal ideal body weight smpai sekarang. 1st month bob berjaya turun sampai 8kg! OMGGG nak turun 1kg pon punya susah la susahkn. kalo ari nie korang puasa pastu timbang mmg la blh turun 1kg. pastu esok nye korang makan mcm biasa agak2 berat korang masih sama mcm semalam x? or bertambah berat balik? korang sendiri blh jawab coz diri korang sendiri kan. alhamdulillah..bob nyer total lost weight more than 62kg.


haa.. nie la bob sekarang. muka still mantain panjang tak bolat da. kalo dulu time zaman kegemukan dia nak berjalan jauh sikit da sakit2 kaki. coz kaki tak dapat nak tampung berat badan yang berlebihan. sekarang nie, bukan setakat berjalan nak berlari pon boleh. da takde masalah sakit sendi or sakit kaki. semua nie berubah hanya selepas bob ikut program HERBALIFE.



yang nie adik kandung bob. famly dia semua nyer besar2. jangan confius ye. yang besar sebelah kiri tu pic BEFORE HERBALIFE. ramai yang tengok pic nie cakap kat aku " perghh! ensem nyer adik bob da kurus. betul ke orang yang sama nie!" cuba korang focus tengok kepala, telinga n senyuman dia. sama kan! benda2 tue mana boleh berubah unless kalo buat kosmetik surgery. adik bob nie pon after consume HERBALIFE consistenly da lost weight 35kg , takde masalah perut buncit and kesihatan makin bertambah baik. bonus nyer tengok skin dia makin glow kan. tue yang buat dia nampak makin ensem. ceewahh! bangga la dia kalo baca blog aku nie.. ;)



next bout my sideline yang da lost weight

 
ahmad hamzah lost weight more than 25kg! muka shapping, takde masalah perut buncit n kesihatan bertambah baik.


awesome siti zubaidah aka k.chaq. journey weight loss bersama HERBALIFE. start from 2010 sampai sekarang.. total lost weight k.chaq almost 20kg! body shapping gilerr.. makin hari makin cantik. makin hari berseri2.. proud of u k.chaq!!!!!  nie la best nyer HERBALIFE. even orang tue sideline, tapi tetap rasa macm satu family. give support each other <3


my sweetie sideline aqilah. before herbalife masalah perut buncit, body shape yang tidak seimbang. sesetengah di alami orang perempuan "pear shape" or bahagian bawah lebih besar dari atas. alhamdulillah.. after follow program HERBALIFE lost 11kg, takde masalah perut buncit or lemak berlebihan, and body makin shappinggggg!




my beautifull aunty sideline juga. FROM AUNTY TO BEAUTY.. da takle panggil aunty. oppss.. panggil kakak je skrang. put on weight lepas bersalin n sangat susah nak turun lepas tu. sekarang da ada 2 orang anak. alhamdulillah.. lepas follow program lost weight HERBALIFE da lost weight more than 15kg! paling best body reshappee giler2. lagi cun melecun dari anak dara.


kalo nak aku citer semua testimony in herbalife nie. sampai tahun depan pon tak abis. sangat2 banyak. so apa pilihan korang? berapa lama nak simpan lemak n toksid dalam badan tu. takkan nak tunggu da ada complication baru nak sedar. hey! come on!! PREVENTION IS BETTER THAN CURE!





kalo korang cegah sdari sekarang hanya perlu beberapa hinggit je nak mantain sihat. insyaAllah..segalanya dengan izin allah. tapi kalo da ada komplikasi kesan lemak2 terkumpul tue berapa puluh ribu duit korang kena laburkan untuk sihat. bayar duit ubat, duit consultation, duit hospital, duit treatment lagi teruk duit operation.

~ fikir2kan.. kalu rasa nutrisi nie tak penting untuk anda. fikirkanlah orang2 yang anda sayang. mereka lebih memerlukan nutrisi daripada anda ~

Tuesday, 12 June 2012

PERLU KE MINUM BANYAK AIR?

Ramai orang tanya perlu ke minum banyak air? kenapa nak kena minum air sampai bergelas-gelas, berliter-liter.
Jawapannya ialah SANGAT2 PERLU sebab..




     Keperluan air dalam badan yang di perlukan oleh lelaki adalah 65% manakala bagi perempuan pula memerlukan 55%. Air memainkan peranan penting dalam tubuh badan yang mana air berfungsi untuk melaraskan suhu tubuh badan, sebagai agen pengangkut nutrien dan oksigen ke seluruh sel tubuh badan. Air juga melindungi sendi serta organ dan tisu. Oleh kerana itu tanpa makanan manusia boleh hidup selama 8 minggu, tetapi tanpa air manusia hanya mampu bertahan selama 3 hari sahaja.

     Secara umumnya, jumlah peratusan air dalam badan orang yang tidak banyak lemak adalah lebih tinggi. Kira-kira 70 peratus berat otak, 75 peratus berat jantung, 90 peratus berat paru-paru dan 82 peratus kandungan darah membabitkan air.

     Badan mengalami kehilangan air sepanjang masa iaitu hampir 80 peratus sehari, walaupun kita tidak aktif. Kehilangan ini berlaku melalui air kencing, najis, peluh dan pernafasan. Setiap kali menghembuskan nafas, kita kehilangan air dalam bentuk wap. Jika dikumpulkan, kita mungkin boleh dapat satu atau dua gelas air yang hilang melalui pernafasan.

Ini sebabnya pakar kesihatan menyarankan kita minum sekurang-kurangnya lapan gelas atau satu liter air setiap hari. Sumber air bukan hanya daripada air minuman kerana ia juga ada dalam makanan, buah-buahan dan sayur-sayuran.



Berapa banyak air yang kita perlukan?
Secara umumnya setiap orang memerlukan sekurang-kurangnya lapan gelas air atau satu liter air sehari. Namun, jumlah ini berbeza antara setiap individu, aktiviti dilakukan dan cuaca tempat tinggal. Tentu saja jika kita melakukan senaman pada hari panas, kita kehilangan lebih banyak air melalui peluh. Secara amnya setiap berat 25kg memerlukan 1liter air.
Contoh :
berat 25kg = 1liter air
berat 50kg = 2liter air
berat 75kg = 3liter air

     Air yang keluar ini perlu diganti segera, sama ada ketika atau selepas bersenam, untuk mengelak masalah kekeringan. Kehilangan banyak air menyebabkan tekanan darah turun mendadak, bekalan oksigen ke otak menurun dan jika terlalu serius, ia boleh membawa maut.

     Jika terlalu banyak minum, tidakkah akan berlaku keracunan air? Memang boleh, tetapi ia jarang berlaku. Sebenarnya sukar bagi orang sihat mengalami keracunan air. Ia biasanya berlaku pada bayi. Malah, individu yang alami masalah berat badan berlebihan perlu minum lebih banyak air, iaitu segelas bagi setiap 11 kilogram melebihi berat badan unggul.

     Mereka yang bercita-cita mengurangkan berat badan juga digalakkan minum banyak air. Kekurangan air merendahkan kadar metabolisma dan badan tidak boleh memecah dan menggunakan lemak dengan berkesan. Akibatnya, proses menurunkan berat badan menjadi lebih sukar.

     Masalah retensi air atau ketidakbolehan badan mengeluarkan air dari pundi kencing menjadi lebih buruk jika kita tidak mendapat cukup air. Ada kalanya masalah ini boleh diatasi dengan minum lebih banyak air untuk menggalakkan pembuangan air berlebihan.

     Oleh kerana kebanyakan zat makanan larut dalam air, mungkin ada yang risau ia dibuang melalui air kencing. Jangan risau. Masalah ini tidak berlaku kerana buah pinggang kita mempunyai sistem penapisan yang cerdik. Hanya bahan tidak berguna dibuang. Semua khasiat makanan diserap ketika dalam usus dan dimasukkan ke dalam darah untuk diagihkan ke seluruh badan.

     Sebenarnya ramai mengalami masalah kekurangan air tanpa disedari. Malah, ramai juga berkata tidak mahu kerap berulang ke tandas sebagai alasan untuk tidak minum banyak air. Tindakan ini sebenarnya meracun diri kerana tanpa air yang cukup, badan sukar mengeluarkan bahan toksik dan boleh berkumpul membentuk batu karang.



     Tanpa air yang cukup juga, nutrien daripada makanan tidak dapat diagihkan dengan baik dan menyebabkan lebih banyak lemak terkumpul dalam badan. Bentuk dan saiz otot turut berubah. Paling malang , jika kekurangan air meningkatkan paras bahan toksik hingga membahayakan nyawa.

Kesan kekurangan cecairKajian menunjukkan kehilangan dua peratus cecair badan boleh menyebabkan:
Lemah daya ingatan (ingatan jangka pendek)
Sukar membuat kiraan, walaupun yang mudah
Sukar memberi tumpuan terhadap perkara dilakukan terutama pada skrin komputer atau bahan bacaan bercetak
Tekanan darah menurun
Jumlah oksigen yang sampai ke otak berkurang menyebabkan rasa mengantuk
Lesu pada waktu siang
Sakit belakang
Dehidrasi
Sakit kepala
Memperlahankan kadar metabolisma
Meningkatkan risiko kanser usus, pundi kencing dan payu dara
Sendi dan otot mengalami kekeringan
Menyukarkan penyingkiran bahan toksik
Meningkatkan keinginan untuk makan
Darah menjadi pekat
Mudah keliru.
Degupan jantung meningkat
Menjejaskan tindak balas kimia dalam badan

MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT!
JIKA ANDA PERLUKAN PEMBIMBING KESIHATAN PM SAYA SEKARANG.
010-4025440 BIHA

Thursday, 7 June 2012

APA ITU DETOKSIFIKASI

Detoksifikasi adalah Proses pembuangan racun dari dalam tubuh. Proses ini sangat POSITIF kerana membantu tubuh melakukan proses pembersihan diri secara alami. Kebiasaanya proses detoksifikasi berlaku di  bahagian organ seperti hati, kolon, ginjal dan sistem limfotik.

                                           
Tanda-tanda toksik yang banyak dalam badan :-
*mudah stress
*mudah marah/ Emosi tidak stabil
*kerap mengalami sakit kepala
*badan mudah merasa letih tanpa sebarang sebab
*susah bangun tidur
*bahagian keliling mata menjadi gelap
*bahagian kulit seperti bawah lengan, celah peha akan berwarna gelap dari warna asal
*banyak angin dalam badan
*inflamasi pada sendi
*masalah sinus
*masalah gout
*susah turun berat badan walaupun sudah puas berdiet
*berat badan meningkat
*mengalami masalah jerawat 




Detoksifikasi tidak dialami oleh semua orang kerana setiap orang mempunyai metabolisme yang berbeza. Perbezaan ini sangat bergantung kepada BANYAKNYA RACUN dalam tubuh dan KEPEKAAN tubuh pada perubahan.

Kepentingan Detoksifikasi:-
1. Mencegah penyakit
2. Mengistirahkatkan organ tubuh
3. Membersihkan bagian dalam tubuh
4. Membersihkan jerawat
5. Memperlambat proses penuaan
6. Meningkatkan fleksibiliti tubuh
7. Meningkatkan fertiliti


APAKAH PUNCA TOKSIK ATAU KERACUNAN



1. Faktor pemakanan
Makanan siap-proses (segera) dipenuhi dengan kimia merbahaya seperti bahan awet, pewarna, perasa tiruan dll. 
 
2. Faktor pencemaran
Udara beracun akibat pencemaran asap daripada kilang-kilang, kenderaan, sementara air dicemari melalui pembuangan sisa toksid dan sebagainya.

3. Hasil pertanian yang beracun
Penggunaan racun rumpai, racun serangga dan baja kimia.



4. Gaya hidup


-diet yang tidak seimbang dan teratur


-merokok, minum minuman keras     


-pengambilan ubat yang mengandungi dadah


-tidak beriadah

KESAN KERACUNAN

-sistem imuniti merosot


-bertambahnya penyakit pada usia muda


-kadar kesuburan yang rendah dengan kerosakan sperma


-kemerosotan IQ dan berlakunya tekanan mental

-penyakit yang ada tidak upaya disembuhkan


TAKE AN ACTION NOW! ASK ME HOW!

Wednesday, 2 May 2012

kisah aku

Bismillah... hye strangers.. im bhah herbalife distributor. Baru je berjinak2 ngan blog. Da banyak kali buat tapi x Berjaya jek. Ak x putus asa, Ak terus cuba n mencuba hingga sekarang Alhamdulillah..allah perkenankan. Ak Berjaya ad blog sendiri. Yabeda beduuu...

 ”alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan, alang-alang korg da baca blog ak tolong la sampai-samapikan..”  bak kata amalina peter: sampaikanlah walau satu ayat.  :D apa yang korang rase ad kebaikannya sampai2kanlah pada orang lain jgk.. insyaAllah.. yang pasti baik itu daripada allah, yang buruk dari diri ak sendiri.
                Sebenar nyer ak nak cter journey ak in herbalife. Nape beria sgt nk cter pasal herbalife???

 Sebab nyer herbalife banyak ubah kehidupan ak. Xkisah la korg Nampak atau tak perubahan ak nie. Yang pasti ak empunya diri n pencipta ak lebih mengetahui. Mmg betul la vision herbalife CHANGING PEOPLE LIFE. Kalo dulu ak seorg yang sgt pasif, anti soasial, negative, ego, penakut x kena tempat, marah x tentu pasal, memang sangat sangat sangat teruk nyer attitude n life ak sgt membosankan. bangun tido, keje, balik keje tido, bangun balik makan, pas makan tido, esok pagi bangun g keje smula. kitaran kidup ak berpusing balik2 kt situ jerrr. :(

 Alhamdulillah... da 5bulan lam herbalife banyak yg ak belajar. Learn to become a better person. Sekarang ak lebih positive, aktif, open minded, berani dan bukan lagi anti sosial. Life ak skrang penuh dgn warna2 kehidupan. cewahhh. poyo jek ak nie! hikhik.. nway nie la sebab yang paling utama kenapa ak pilih herbalife. ak suka semua event herbalife. xtau nk gambarkan camne best nyer event2 nie, ak cuma mampu letak gambar je tuk tatapan korang. fun, enjoy and magical!!!










                Ok, back to the topic. Orang yang bertangggungjawab wat ak terjebak lam herbalife adalah adik ak sendiri sya@mamy poko. Alkisah nyer bermula dgn dia ajak ak teman g makan tp sudah nyer bawa ak ke HQ herbalife. ;( mmg da panas hati da time tu. Owg da lapar nk mkn bleh bawak g HQ herbalife plak. Adik ak yg bijak nie da tau akak dia nk mengamuk kelaparan terus dia kenalkan ak ngan someone which is my sideline uwais amira. 

 Terkejut ak  dgr sharing dia. Umur sebaya ak tapi last month income rm10k. 5kali ganda gaji ak tuh! yang paling ak suka dengar bile dia cter "freedom of time in herbalife" . jadi bos untuk diri sendiri. suka suki nk keje kul bape, keje ngan sape, kje kt mana, sungguh2 bantu orang lain mengubah kehidupan yang lebih baik + sihat and last month her income was rm10k. camne journey dia in herbalife? really amazinggg! nak tau kne tanya tuan punya badan sendiri la.. thanks mira for the sharing.  ;=)



Syukur Alhamdulillah.. allah bukak kn pintu hati ak dalam herbalife. Hati yg panas bertukar sejuk, selamattt adik ak xkna marah. ( yeke xkene marah, xingat la dik. ko kene ke x. huhu..) nway mekacih banyak2 sebab kenalkan ngan herbalife. mekasih x jemu2 cter dari pagi sampai ke malam bout  herbalife. u did a great job! luv u like a luv song babeh!

FORMS